Design

Enkelt och lättläst

Utrikistan.com är en vidareutveckling av den tidigare bloggen med samma namn som jag hade på WordPress. En god vän till mig uppskattade det han läste, men ansåg att det fanns mer att önska rent designmässigt, vilket jag absolut höll med om. Efter lite bollande med idéer presenterade han sidan i sin nuvarande form, och efter mindre justeringar stod den klar.

Sidan är designad av Joel på Joltan Design.

Hela idén med bloggens design var att den skulle kännas som en nyhetstidning. Inspirationen hämtades från tidningar som ”The New York Times” och ”The New York Post”. Stora rubriker för att väcka intresse och bloggen i övrigt ska spegla den känsla man får när man läser innehållet. Bakgrundsbilderna är från olika slavuppror, sitter man vid skärmen framträder inte hela bilden som den gör om man tar ett steg tillbaka, som så mycket annat i livet.
Rubrikens typsnitt heter Museo Sans och är en clean och snygg San-Serif som fångar ögat. Brödtexten består av Georgia som är en Serif som funkar väldigt bra i olika storlekar och är anpassad för många webbläsare. Tanken är att texten skall stå i fokus. Valet av färger, kontrast och inte minst fonter har skett med läsarupplevelsen i främsta rummet. Designen är ren och enkel för att inte ta uppmärksamhet från det skriva ordet.

Jag är ytterst tacksam för den hjälp jag fått och mycket nöjd över det proffsiga resultatet. Mitt lilla sätt att tacka för det är just att uppmärksamma Joels arbete på den här sidan.

/O